Nieuws

Programma 2023.

De Stichting Orgelkring Nederweert vervolgt ook in 2023 haar succesvolle concertprogramma’s.

Sinds 2007 zijn er elk jaar minstens een maar meestal meerdere succesvolle orgelconcerten georganiseerd op ons prachtige Clerinx-orgel van de Sint-Lambertuskerk.

Telkens hebben wij organisten van naam bereid gevonden om ons orgelpubliek te verwennen met prachtige melodieën waarbij elke organist zijn eigen invulling gaf aan het brede scala van orgelstemmen die op ons orgel aanwezig zijn.
Zeker na de recente restauratie, waarbij het orgel zijn authentieke klankkleur heeft teruggekregen, zijn veel bekende organisten “langs” geweest en hebben we evenveel zeer positieve reacties gekregen op de geslaagde restauratie. Vaak gekoppeld aan het verzoek om eens een concert te mogen spelen.

Voor komend jaar 2023 heeft het bestuur gekozen voor twee orgelconcerten die, gezien de achtergrond van de organisten, uiteraard allebei een heel ander karakter hebben.

Concert vrijdag 21 juli.

Op 21 juli a.s. zal de organist Arno Kerkhof uit Lanaken (B) samen met de sopraan Bianca Lenssen een zogenaamd orgel plus concert verzorgen dat geheel in het teken staat van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn (1732-1809).
Aanvang 20:00 uur.

Voor programmafolder en bijzonderheden klik HIER.

Concert vrijdag 22 september

Op 22 september a.s. zal de eveneens Belgische organist Bart Wuilmus met een gevarieerd programma voor u concerteren.
Bart is een muzikale duizendpoot die als docent, organist, redacteur etc. betrokken is bij opleidingen aan muziekscholen en kunstacademie in Belgisch Limburg. Hij is organist van kerken in Zonhoven en Herentals en zeer actief met opleidingen voor jongeren in de muziek.

Voor programmafolder en bijzonderheden klik HIER.

Open orgeldag 12 augustus.

12 augustus is de open-orgeldag van de SOL waaraan ook door ons wordt deelgenomen. Hierbij is het mogelijk voor (amateur)-organisten uit het hele land, rijp en groen, om eens op een orgel te spelen dat voor hen meestal niet of slecht toegankelijk is. De eerste organisten worden verwacht rond 9.00 uur en rond 14.00 uur gaat de laatste. Voor deze dag is een carrousel-systeem opgezet zodat men op één dag meerdere orgels in Limburg kan bespelen.