Nieuws

De restauratie van het Clerinx-orgel in de startblokken.

Meer nieuws en informatie betreffende de restauratie vind u op de site van de H. Lambertusparochie door hier te klikken of onder het menu item “RESTAURATIE ORGEL”

De aftrap voor de renovatie van ons Clerinx-orgel zal, middels een benefietconcert met vrije gave worden gegeven op donderdagavond 8 november a.s. om 20.00 uur in de Sint Lambertuskerk door organist Marcel Verheggen tevens adviseur KKOR.

Het programma van dit concert kunt u downloaden door hier op “programma benefietconcert 8 nov. 2018” te klikken

Enkele foto’s van het schitterende concert door Gert van Hoef op 27 juli

 

Videofragment van het concert

Vrijdag 27 juli 2018 aanvang 20.00 uur

SINT-LAMBERTUSKERK NEDERWEERT

 

Nederlands jongste concertorganist komt los op het monumentale Clerinxorgel in onze Sint-Lambertuskerk.

De concertorganist Gert van Hoef ( 24 jaar) uit Barneveld bespeelt op vrijdagavond 27 juli a.s. om 20.00 uur ons monumentale Clerinxorgel in de Sint-Lambertuskerk. Gert is de jongste concertorganist van Nederland en heeft nu al een indrukwekkende concertagenda in binnen- en buitenland opgebouwd.

Hij dankt mede zijn bekendheid aan de enorme hoeveelheid filmpjes van zijn optredens die hij op You-Tube plaatste en waarmee hij al op zeer jonge leeftijd, bij zowel oud als jong furore maakte.

Zijn programma vanavond ziet er dan ook zeer gevarieerd uit met muziekstukken van oude meesters als Bach, Händel, Widor en Saint Saëns, maar daarnaast ook eigen improvisatiewerk op thema’s van de Pirates of the Caribbean van H. Zimmer en filmmuziek uit The Sound of Music van Rodgers/Hammerstein en Shindlers list van Williams; een echt luisterstuk is Hope van Yiruma.

De Orgelkring Nederweert verwacht met de keuze van deze jonge veelzijdige musicus en het brede repertoire dat geboden wordt weer veel Nederweertenaren en mensen uit de hele regio een heel groot plezier te doen. Kom vrijblijvend eens luisteren, de toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld.

Mocht U niet zo gecharmeerd zijn van de harde kerkbanken, we hebben ook altijd een aantal gemakkelijke stoelen achter de hand.

Klik hier voor het programma

De flyer van de concerten in de regio Weert kunt u downloaden door hier op “flyer regio Weert” te klikken

 

Project KIND EN ORGEL.

Een andere manier om het orgel te promoten is het vroegtijdig betrekken van de jeugd bij het fenomeen orgel. Hierbij maken wij gebruik van het Limburgse project KIND EN ORGEL, ontwikkeld door de SOL, Samenwerkende Orgelvrienden Limburg. Voor leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs wordt een dagdeel uitgetrokken om kennis te maken met het orgel. De SOL heeft enkele musici bereid gevonden om die lessen te verzorgen op de scholen. De leerlingen krijgen informatie over het instrument orgel. Verder is er een bouwpakket van een mini-
orgel, dat de leerlingen zelf in elkaar mogen zetten en waarop ze dan mogen spelen.
Het laatste gedeelte van het dagdeel gaan zij samen met de instructeur en een organist naar het grote orgel in de plaatselijke kerk. Daar krijgen ze aanvullende uitleg en kunnen ze ook op het grote orgel spelen.
In Nederweert en Ospel hebben scholen hieraan al een aantal jaren met succes meegedaan. Zowel de leerlingen leerkrachten als de directie van de scholen zijn enthousiast over deze aanpak.
Voor 2018 hebben in Nederweert en Ospel weer vier scholen ingeschreven om deel te nemen aan dit PROJECT KIND EN ORGEL. De uitvoering zal plaatsvinden in de Pinksterweek 22 tot 25 mei 2018.

Wij hopen u hiermede voldoende op de hoogte te hebben gebracht van de activiteiten van onze orgelkring.

Wij zijn en blijven een aantal mensen onder ons zeer erkentelijk voor hun morele en financiele steun; mocht U overwegen om ook toe te treden tot onze begunstigers, dit kan vanaf € 35,00 per jaar waarbij zowel structurele als éénmalige giften ons werk een stuk zorgelozer kunnen maken.

Met vriendelijke groeten, namens de orgelkring Nederweert,

Henk Sieben, voorzitter