Nieuws

Openingsconcert van het Limburgs Orgelfestival 2021 op  2 juli 2021 om 20.30 uur in de Sint-Lambertuskerk te Nederweert.

Na een periode van onzekerheden, trieste en moeilijke omstandigheden voor velen, zijn wij bijzonder blij u te kunnen uitnodigen voor het Openingsconcert van het Orgelfestival Limburg 2021.

In goed overleg met de SOL en gemeente Nederweert gaat de Orgelkring dit Openingsconcert organiseren.  Uiteraard onder voorbehoud van Corona-maatregelen uit Den Haag.

Het Openingsconcert zal, onder de dan geldende Corona- richtlijnen, plaatsvinden op vrijdag 2 juli a.s. in de Sint-Lambertuskerk te Nederweert. Het concert begint om 20.30 uur.

Wij zijn er, samen met het Actiecomité, trots op om  het pas-gerestaureerde Clerinx-orgel te kunnen presenteren aan orgelliefhebbers uit de wijde omtrek. De lovende berichten over de klank en vakmanschap in pers en vakbladen, liegen er niet om.

De uitvoerenden zijn: Organist Ruud Huijbregts, stadsorganist Eindhoven (St. Catharina-kerk) en hoofddocent Orgel aan het conservatorium Tilburg m.m.v. een koperkwartet bestaande uit musici van Phion, het orkest van Gelderland en Overijsel o.l.v. Jacques Sanders hoofddocent koper conservatorium Tilburg

Wij gaan ervan uit dat het maximum aantal bezoekers is beperkt tot 100 personen. U begrijpt dat het  absoluut noodzakelijk is om u van tevoren aan te melden. Alleen dán kunt u het concert bijwonen. Zodra wij uw opgave hebben ontvangen, zullen wij u (in volgorde van binnenkomst) een plaats toewijzen. U ontvangt hiervan via mail een bevestiging.  Het kan dus zijn dat we mensen moeten teleurstellen, want vol = vol. Dat zou bijzonder vervelend zijn, maar we willen ook instaan voor de veiligheid van de bezoekers. Voor plaatsaanwijzing wordt gezorgd.

U kunt zich tot uiterlijk 25 juni op het volgende emailadres aanmelden:

secretaris@orgelkring-nederweert.nl

Vermeld bij de aanmelding uw naam, telefoonnummer en emailadres. S.v.p. ook aangeven of u met één, of met meerdere personen (binnen gezinsverband) wilt komen.

Programma

Programma 2 juli