2016

Orgelconcert met fluit in Sint-Lambertuskerk

Op vrijdagavond 5 augustus acht uur

Cees v.d. Poel

Het ’iets extra’s’ bij het jaarlijks orgelconcert van de Stichting Orgelkring Nederweert is dit maal het muziekinstrument de fluit.
Het monumentale Clerinxorgel wordt bespeeld door Cees van der Poel uit Hilversum; Raymond Honing speelt fluit.
Cees van der Poel is uitvoerend musicus en koordirigent. Hij studeerde orgel bij Jan van Stokkum uit Bussum, Albert de Klerk uit Haarlem en aansluitend orgel, kerkmuziek en piano aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht bij onder anderen Frédéric Meinders en Joop Celis. Hij is verbonden als continospeler aan het ensemble La Barca Leyden, met wie hij verschillende cd’s maakte.

Van der Poel werkt als adviseur op orgelbouwgebied onder meer in samenwerking met kerkelijke koepels en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op dit moment is hij voorzitter van het College van Orgeladviseurs Nederland, hij werkt mee aan de landelijke opleiding tot orgeladviseur en maakte deel uit van de redactie van het vakblad “Het Orgel”. In opdracht van de Stichting Schnitgerorgel Zwolle verricht hij onderzoek aan het barokinstrument van de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle.

 

Raymond Honing

Raymond Honing begon na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam (fluit, traverso en kamermuziek) een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Hij nam deel aan verschillende kamermuziekconcoursen in binnen- en buitenland. Hij is momenteel eerste fluitist van Sinfonia Rotterdam. In 2007 richtte hij een eigen barokensemble La Barca Leyden op, waarmee hij bijzondere projecten ontwikkelde zoals ongedirigeerd en enkelvoudig bezette versies van Bachs Mattheus- en Johannes Passies.
Daarnaast is hij een enthousiast promotor van eigentijdse muziek en zoekt hij altijd samenwerking met andere disciplines zoals acteurs en dansers. Ook speelde hij samen met de Argentijnse tangopianist Pabo Ziegler. Door zijn brede muzikale interesse was de stap naar het dirigeren bijna vanzelfsprekend. La Barca Leyden leidt hij al spelend vanaf de stoel.

De brochure met het programma kunt u hier downloaden