2015

 

Populair concert voor orgel en trompet

in de Sint-Lambertuskerk Nederweert

Het jaarlijks zomeravondconcert op het monumentale Clerinxorgel in de Sint-Lambertuskerk te Nederweert wordt dit jaar gegeven met een trompettist erbij. Het concert is op vrijdagavond 31 juli a.s.

De van oorsprong Noord-Limburgse organist is Theo Hes (1961) woont nu in de Duitse plaats Hückelhoven. Hij speelt afzonderlijk en samen met trompettist Jacq Sanders uit Venlo, die even oud als de organist is.

Theo Hes stelt zich als concertorganist vooral ten doel het orgel in contact te brengen met een breed publiek. Vandaar dat hij in Nederweert geen zware, maar eerder populaire muzieknummers speelt. Om dezelfde reden speelt hij daarom vaak samen met koperblazers.

De brochure met het programma kunt u hier downloaden

Lunchconcert in de Sint-Lambertuskerk

zondag 10 mei

De Stichting Orgelkring Nederweert presenteert op zondag 10 mei (moederdag) voor de eerste maal een lunchconcert in de Sint-Lambertuskerk. De uitvoerenden zijn organiste Anja Hendrikx en de sopraan Lieke Smeets.

Anja Hendrikx is als kerkmusicus verbonden aan de Laurentiuskerk in Voerendaal. Daar bespeelt zij het Peerenboomorgel en heeft de leiding over de kerkkoren.
Lieke Castro-Smeets is een Nederweertse. Na haar opleiding aan het Brabants Conservatorium en het Conservatorium in Maastricht volgde zij masterclasses bij o.a. John Bröckeler.

Het lunchconcert begint om 13.00 uur, de lunch om 11.30 Bi-j Siem.

De brochure met het programma kunt u hier downloaden